torsdag 14 maj 2009

Recension - Månaden stinkparad (Rigged, S.Darko, The Devilstomb)

  
Spring, fly eller kryp ihop i fosterställning om någon frågar om du vill se någondera av filmerna Rigged(som million dollar baby fast uberskit), S.Darko(onödig och helt ologisk uppföljare till Donny Darko) eller The Devils Tomb(D-films version utav Aliens)

Rigged/fight night är en sjukt dålig drama som handlar om en tjej som väger 43kg , men som genom magi är kapabel att slå ner män som väger fyra gånger så mycket. Man hade kunnat svälja detta om actionscenerna överhuvudtaget hade varit koreograferade på något mästerligt 
sätt för att påvisa att nån form av dynamik över den kvinnliga kämpens kampteknik. Men icke. Det känns tramsigt snarare. Filmen gör även några sjukt krystade försök att förmedla känslor och relationer men effekten blir att man skäms å skådespelarnas vägnar.

S.Darko - Varför Gud, varför? Kunde inte bara Donny Darko få dö med hedern i behåll?. Nej istället raggar man upp tjejen som spelade den helt betydelselösa lillasystern i den första filmen och så skrämmer man ihop ett papperstunnt skitmanus för att krama lite mer ur liket av film nummer ett. S.Darko är fel på ALLA vis. Dåligt spelad och med en story som inte ens gör en antydan om att försöka ha någon logisk vinkling alls. Det flyter förbi konstiga spår med radioaktiva metoriter, muterade datanördar och andra aktiviteter som varken förklaras eller avslutas.
                                     
The Devils Tomb - En film kan vara dålig. Sen kan den vara riktigt dålig. För att komma
längre ner än så, så måste Cuba Gooding JR vara med i den.  Det finns idag ingen sämre levande skådis än Cuba(Keanu Reeves adoptivbror) och han bara fortsätter med expressleveransen neråt genom att dyka upp i allt sämre filmer(shadowboxer förra året trodde jag var den sista utposten av usel, men fel hade jag).
The devils tomb är som manus betraktat EXAKT som aliens återkomsten, fast med oerhört mycket taffligare ingredienser av allt.  Om man tänker att det säkert finns sämre filmer skall man tänka om. Ron Perlman är nämligen också med i denna. När man stoppar honom och Cuba i samma film så uppnår man snudd på antimateria i uselhet som hotar att implodera hela den verklighet som vi känner till.
Undvik!

Jag befattar mig inte ens med att ge separata betyg till dessa fistlar till filmer.

 

2 kommentarer:

  1. skrev tidigare men försvann men s.darko häller jag med om men inte att cuba jr ska var en usel skådespelare vi har men of honor
    riktigt bra film med Robert De Niro och cuba jr sen har vi radio där han spelar en retard waterboy bra den med och sanningsbaserad.

    SvaraRadera
  2. Cuba var en bra skådis en gång i tiden(Boyz in the hood ex). Men det har runnnit mycket vatten under broarna sedan dess.
    =/

    SvaraRadera