måndag 27 april 2009

Recension - He is just not that into you(film)



He is not that into you är en titel som målar upp förväntningar på att vara en ytlig och glättig kärlekskomedi. Tittar man närmare på galleriet av kändisar (och det är tungt minsann) så inser man att man kanske borde ge den en chans. 
Gör man dessutom det(ger den en chans alltså) så blir man förmodligen ännu mer överraskad av en väldigt näpen, realistisk, välspelad och varm film om relationer. 

Filmen är en komedi/drama hybrid som följer ett antal paralella relationer där de olika deltagarna hela tiden försöker byta relationer med varandra.
Det handlar i stor del om balansgången och konflikten mellan att välja den stabila välordnade eller den kaotiskt passionerade relationen.  
Tempot är harmoniskt och det är en behaglig upplevelse i stort att skänka nittio minuter av sitt liv till den upplevelse som det är att insupa historierna som utspelar sig. 

He is just not that into you är så mycket bättre än sin lökiga titel. Den är lite av en "closer" fast med en ännu varmare och mer humoristisk ton.
Klart ett av mina bättre stalltips för denna säsongen.



2 kommentarer:

  1. Ja, titeln är lite chickflick, men ska kolla in den. Verkar bra!

    SvaraRadera
  2. Ja och när tom Ben Afleck är med i en film utan att framkalla svåra magsmärtor, DÅ vet man att det är en gedigen rulle!.

    SvaraRadera