söndag 8 mars 2009

Recension - Domino(film)

Att kontraktera Kiera Kightley till att porträttera prisjägaren Domino, är som att be Gary Glitter passa dina barn medan du åker och båtluffar i Grekland en sommar. 
Utan tvekan årtusendets värsta castingmiss. 
Att någon med BMI på 2,4 skall kunna hantera 120 kgs råskinn till busar känns...sisådär, trovärdigt.  Scenen där Kiera med nunchakos skall övertyga om sin inneboende tuffhet är rätt skrattretande för övrigt. Det känns som att regissören desperat försöker att få henne att framstå som uppkäftig(lyckas),  tuff(misslyckas) och sexig(misslyckas).

Bortsett från castingmissarna så är filmen insvept i ett dammigt solblekt filter som ger en skitig västerninspirerad look som känns helt rätt. Kameran älskar deltagarna lite för mycket och stundtals känns hela filmen som en lite väl barnslig musikvideo. Mickey Rourke är rätt solid i sin roll och känns inte malplacerad likt resten av ensemblen.

Det starka kortet är utan tvekan kameratekniken här och alla visuella filter som adderats i efterproduktionen. "Based on a true story" är i detta fallet ett väldigt löst begrepp. Att det funnits en människa vid namn Domino är väl så långt som det där verkligen ryms i sanningshalten.

Nej, ingen vidare produktion och all anledning att hoppa över denna rätt töntiga historia.
Kiera Knightley är en bra skådis, det invänder jag inte emot. Men i denna rollen är hon hopplöst misslyckad.  
Däremot tror jag personligen att "the Warriors" av samma regissör(Tony Scott) som har debut under 2010 kommer att bli kickass!

Summa summarum- Snygg film, tramsig handling, uselt skådespel.
En mycket rolig cameo görs av Ian Zerling(från Beverly Hills 90210) som spelar sig själv. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar