onsdag 11 mars 2009

Recension - Immortel(film)

(Nej det är inte ett snarkplåster som tjejen på omslaget har på näsan.)

Bilal är en Fransk kaoshjärna till man som blev uppmärksammad för sin säregna stil av både tecknande och författande. Immortel är en filmatisering från 2004 av hans Nikopol trilogi. Han har  både regisserat och producerat filmen vilket också gjort att seriernas uttryck landat intakt som film. 

Filmen i sig brukar dela sina betraktare i två läger. De som älskar Immortel för den unika mixen av digitala och fysiska karaktärer och den visuella designen med fornegyptiska referenser. De som hatar den har svårt för de digitala effekterna som ibland påvisar den blygsamma budgeten projektet hade.

Som hängiven Sci Fi entusiast så tycker jag den är intressant men inget episkt mästerverk. På många sätt känns det som att den påminner för  mycket om femte elementet för sitt eget bästa(men kanske var det Besson som stal från Bilals tecknade trilogi från början?). Står man utan idéer om vad man vill se en kväll så kan den vara ett spännande kort. Jag är dock definitivt inte med i den skaran som hyllar den som den ultimata sci fi upplevelsen(ett besök på IMDB:s forum speglar ganska tydligt just hur splittrade folk verkar vara i frågan).
En större budget hade kunnat lyfta denna filmen till helt andra höjder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar