söndag 29 mars 2009

Tips! - Flight of the conchords(Tvserie)



Jag skulle vilja tipsa om en unik tv-serie vid namn "Flight of the conchords"
Jag är medveten om att  jag tar risken att påpeka något som för många är allmänbildning genom att göra så.
"New Zeelands 4th most popular folkparody duo"

För den som ännu inte upptäckt Jemaine Clement och Bret Mckensie så finns det en veritabel cocktail av småförarglig ny Zeeländsk humor att upptäcka. Det som jag personligen älskar med FOTC är den säregna humorn i serien som verkligen känns helt ny och fräsch. Det är en lek med ord och med vardagens skval av ointressanta situationer som blir en klockren dagbok över de två kämpande musikernas liv(varje avsnitt täcker en vecka). FOTC har en hel del gemensamt med Seinfeld i de kvasifilosofiska diskussionerna och ytterligare en del släktskap med the young ones även om det här rör sig om en något näpnare humor. FOTC blir aldrig vulgär, utan den är mer lågmält finurlig.  Den riktiga behållningen är de många musikaliska inslagen i serien som verkligen illustrerar att Bret och Jemaine är genuint begåvade individer. Sångtexterna är finurliga och står för många av seriens största garv.
( "Your so beautiful you could be a part time model or a waitress")
Har man spotify tillgängligt tycker jag man borde se till att lyssna av låtar som "business time" , "inner city pressure" eller "robots", så kan man förstå vad jag försökt klä i ord ovan.
Flight of the conchords förpackas i 25minuters avsnitt som är aldeles ypperliga humorsnacks vilken given vardagskväll som helst. 
Respect the kiwi...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar