söndag 8 mars 2009

Recension - Identity(film)

Identity är den film som näst efter "de misstänkta", bäst exemplifierar vad en twisterfilm är.
Storyn i sig känns (till att börja med)skönt retro och förefaller som något hämtat direkt ur 80 talets slasherfilmvåg. Där slutar dock den obligatoriska mallen och filmen tar flera vägar som är oväntade för genren.  Handlingen utspelar sig till största del på ett nedgånget motell under en svår regnstorm. Ett brokigt galleri av personligheter finner sig isolerade på motellet medan en okänd mördare plockar dödar dom en efter en.
Historien känns lite som cluedo (utan butler) där en samling desperata människor försöker överleva natten och räkna ut vem som är mördaren ibland dom innan det är för sent. Det är en spännande historia som är regisserad med alla obligatoriska moment som denna mordthrillertyp av rulle brukar innehålla(inklusive den klassiska "vi delar upp oss en och en medan vi letar efter mördaren"idéen).
Filmen kräver att man är 100% närvarande hela tiden för att man skall kunna förstå hela historien. En mix av skräck, thriller, action och kriminalmysterium är de vitala komponenterna i denna mycket underhållande och rafflande thriller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar