onsdag 11 mars 2009

Steven Segal - Världens farligaste man?

Mannen, myten, mollusken...
"I am hoping that I can be known as a great writer and actor someday, rather than a sex symbol
Steven Segal(BMI 47)

I en svunnen tid(tidigt 90tal) fanns en man som hette Steven Segal. Steven slog igenom med buller och bång i filmer som "hard to kill" och "Nico". I dessa filmer porträtterades han som en lång, mystisk plastjugge med dödliga kunskaper i ***Aikido(och en karaktäristisk "näsrynkarmin" som gått till D-films historien). I verkliga livet så framställde man rekvisita till
filmerna i mindre storlekar än normal skala. Så  att när Steven plockade upp en pytteliten stol så såg han verkligen ut att vara en gigantisk hämnare och en overallbadmotherfucker att bråka med. Tyvärr var han känd för att ofta skada sina stuntmän då han inte riktigt hade den kroppskontroll som man kan förvänta sig av en (självutnämnd) aikidoexpert. En lustig detalj var att när tidningen "inside martial arts" granskade Stevens mystiska förflutna så visade det sig att den Aikido mästare som han sade sig tränat för hade dött i Japan två år innan Steven lämnade USA första gången.

En annan lustig tur med Steven under hans storhetstid var en långdragen fejd mellan honom och en rad gamla avdankade (men "äkta")fighters. I en av sina första intervjuer så kallade han sig själv "världens farligaste man" och beskrev den framlidne Bruce Lee som "ingen fighter utan enbart en skådis". Bruces gamla polare Chuck Norris, Bill Wallace, Bob Wall och Benny Urquidez satte sig ner och skrev ett litet gruppbrev till honom efter detta. Där förmedlade dom att dom tyckte han hade uttryckt sig respektlöst om en av kampsportens största och att dom hade ett erbjudande till honom.Eftersom han ansett sig vara världens farligaste man så tyckte dom att det vore ju inte så svårt för honom att välja en av dessa fördettingar och möta denna
person i ringen (under regler som Steven själv skulle få välja). Steven teg som muren , trots att Chuck och Co ett flertal gånger i media gick ut och utmanade honom. Till slut levererade Steven ett kort meddelande till dom direkt utan att gå via media. "Kommer ni i närheten mitt hus kommer jag skjuta er"
En en display av storskalig manlighet från en man som säger sig ha haft ett förflutet inom CIA och även som tibetansk frihetskämpe(!).

Idagsläget så verkar Steven ha uppnått en högaktningsfull grad inom Aikidon, men grad minus 197 i självinsikt. Hans pompösa ego har drivit honom till dumheter som att lansera  kläder som gissningsvis är inspirerade av indiankultur och radioaktivitet. Han har också ej att förglömma en musikkarriär som skall vara den sista utposten av pinsamhet(ej hört själv).

Som grädde på moset blev han nyligen utnämnd till det tibetanska folkets buddistiska ledare utav nån benig tibetansk guru som tydligen utnämnt ett antal (generösa) västerlänningar till ledare både före och efter. Steven verkar ha tagit utmärkelsen på största allvar och tar alla chanser han får att visa upp sig själv i tacky sidenskjortor med hysteriska broderier.
Nej, det behöver nog inte understrykas att Steven Segal är inte den första jag
skulle donera en njure till.


***Aikido - En kampsport där man kan nå högsta gradering med en kroppsbyggnad som
Peter Harrysson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar