söndag 8 mars 2009

Recension - Lonesome Jim(film)

Lonesome Jim är ett futtigt relationsdrama med en väldig emotionell magnetism. 
Casey Affleck gör här en roll som en desillusionerad och vardagsbitter man som berövad av ambitioner och känslor återvänder till sitt föräldrahem. Den sömniga småstaden fångar honom snart i samma deprimerande lunk som han tidigare flytt i sin havererade jakt på sjävförverkligande. För att få tiden att gå så blir han världens sämsta coach för ett basketlag med tjejer.
Slumpen för dock ihop honom med den sanslöst väna Anika(spelad av Liv Tyler) som också är hans odräglige brors sjuksköterska. Det är sedan relationen mellan henne och Jim som blir filmens egentliga motor. Jag hade väldigt svårt för Liv Tyler från början när hon började dyka upp i filmer som Armageddon, men hon har sedan dess definitivt vunnit över mig på sin sida. Hon har en oerhört mjuk och kvinnlig närvaro på film, som vem som helst kan appelera till. Relationen till Jim blir spröd men engagerande och fängslar en som betraktare i varje ögonblick.
Lonesome Jim är en stor liten film som de flesta människor som inte är på jakt efter att se rundsparkar eller lustgasmatade muskelbilar borde gilla.
Det är ett lågmält drama med stor inneboende charm och som lämnar en med en bestående känsla inombords.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar