söndag 8 mars 2009

Recension - Twilight(film)

Som Chuck D en gång sa, "dont believe the hype!".

Jag hade tänkt att i denna bloggen försöka nämna film som vare sig de är dåliga eller inte, har haft något utmärkande. Nån form av drag, en ansats eller motiv som gjort dom avvikande från mallen av genrekompisarna. 
I fallet med twilight så finns där inte direkt nåt sådant incitament. Det är en uppdaterad version av Lost Boys som jag ser det. En kombination av en ungdomsfilm med tonårsbekymmer och utanförskap. Detta korsat med en del vampyrism och en del amerikansk kultur.

Inga skådespelar insatser sticker ut. Inga scener bor kvar i ens tankar efteråt, utan filmen försvinner mest in i samma gråa limbo som skapat den från första början.

Vad som gjort denna filmen så oerhört omskriven har inte så mycket att göra med vad den handlar om. Den har nog bara sannolikt lyckats anlända samtidigt som en subkultur som kretsar kring vampyrer hos tonåringar blivit populär i det stora landet i väst. Man kan se det som en lite naivare form av goth, typ(hur nu det är möjligt).

Nevermind. Gillar man vampyrfilmer så gillar man säkert denna med. Det är inget "fel" på filmen så att säga. Den är varken halt, lytt eller harmynt. Däremot så är den väldigt medioker och det känns som att alla karaktärerna skulle ha behövt blomma ut mycket mer. En halvtimme mer handling kunde varit guld värt. Att det blir en tvåa det sätter jag min högra arm på.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar