torsdag 26 mars 2009

Recension - Killshot(film)

Först var han Hollywoods prettyboy number one och slog ner som en komet i början av 90talet med 9 1/2 veckor, angelheart och Rumblefish. 
Sen fick han för sig att han skulle ge sig på proffsboxningen och bestämde sig för att bli en av världens minst framgångsrika sådana. 
Efter att blivit bultad till oigenkännlighet fick han kontakt med USA:s blindaste plastikkirurg som slog honom absurt mycket med fulstaven (bevisligen). 
Efter lite allmänna spektakel och år av missbruk av alla de substanser trodde man väl att han var borträknade för gott.

Nu 2009 är han het som chili igen i Hollywood och allt han rör vid verkar bli guld.
Jag måste erkänna att killshot verkade dimpa ner från ingenstans. Till råga på allt med ett bedövande högt 8,2 i betyg på IMDB. Klart att man blir nyfiken på att se vad fuzzen handlar om. 

Killshot är en filmatisering av en bestseller med samma namn. Mickey Rourke gör halvindianen och tillika yrkesmördaren Blackbird som genom en ödets förtjänst dras in i ett antal situationer som driver filmens handling framåt enligt en döda-det-däringa-ögonvittnet-metodik som känns igen från ett dussin filmer innan denna. En gammal Baywatch skådis(säger inte vem, men man blir positivt överraskad) gör en helt oväntad roll här som ADHD psykopat som är minst sagt..eh...färgstark. 

Till saken hör egentligen bara att detta är en rätt ordinär actionfilm. Det enda som står ut här är just, hypen.  Det är en bra nagelbitare till actionthriller med obligatoriska inslag enligt filmkonstens alla regler men inget som står ut. Hade denna filmen varit en glass så hade det varit en familjepack med vanilj. Hade den varit en kändis så hade den varit Christer Sjögren.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar