söndag 8 mars 2009

Ninjan Gnäller Del 1: Uttryckslösa klubben

Jag skulle vilja nämna en stark gruppering inom filmvärlden. Det är uttryckslösa klubben. Klubben har många medlemmar, men två av de mest uppmärksammade är Keanu Reeves(ordförande) och Evangeline Lilly( suppleant och bubblare som vice ordförande).
Vi talar om den gruppering där skådisar som bara har ett ansiktsuttryck att tillgå är representerade. Keanu Reeves är den sista utposten av brist på passion i agerandet. Nån elak människa skrev en gång att han skulle vilja se en version utav the matrix där Keanu Reeves var utbytt mot en bräda med en arg mun på. Förbättringen i sig skulle då bestå av att man iallafall fick ett ansiktsuttryck.

Evangeline(Kate i Lost) är en stark nykomling här som ägare av ett av Hollywoods minst uttrycksfulla ansikten. Nedan har jag försökt att hjälpa lekmän att tolka vad Keanu och Evangeline egentligen  försöker förmedla via kamerorna. Baserad på hennes roll som Kate i Lost så har jag kommit fram till att nedanstående uttryck kan betyda vad som helst av det som står i bildtexten.

Notera den halvöppna munnen och den fjärran blicken. Så här bortkopplad från verkligheten  har ingen människa varit sedan Carola kastade krukväxter på publiken under Allsång på Skansen. Sitter där kanske rent av en liten liten liten gubbe inne i ett mikroskopiskt maskinrum bakom pannloben på henne. En liten ond härskare som planerar att ta över världen?  

Kolla på den glasartade blicken. Efter 50 000 år av mänsklig evolution vill man gärna tro att en individ av Homo Sapiens-släktet skulle vara kapabel att uppbringa mer emotionell närvaro än så här.
Man skulle kunna ersätta Keanu med en krukväxt rakt av. Inte en speciellt begåvad krukväxt heller behövs, utan en helt normal krokus hade kunnat göra jobbet.

2 kommentarer:

  1. Charlie Sheen är min favorit annars, inte nog med att han har ett, kanske två(han kan trots allt lyfta på ena ögonbrynet) miner när han spelar. Han har bara ett tonläge när han pratar, eller snarare halvviskar. Lite kul då att hans bror lagt ner skådespeleriet och bara regisserar numer, han hade trots allt lite talang.

    SvaraRadera
  2. Och med hans bror så gissar jag på att du inte menar Emilio Estevez utan Kiefer Sutherland?

    Annars har du så rätt om CS. Det verkar som han har drabbats av MS i hela ansiktet

    SvaraRadera