söndag 8 mars 2009

Recension - Gone baby gone(film)


Casey Afleck, med inneboende pondus som en nykläckt fågelunge, agerar privatdetektiv i Bostons slummigare delar. Det hela är regisserat av Ben "Daredevil" Affleck och kan ses som hans debut som regissör förutsatt att man räknar bort "I killed my lesbian wife, hung her on a meathook and now I have a three picture-deal at Disney" från 1993(vilket man nog bör göra)
På pappret låter rollbesättning och regi till Gone Baby Gone rätt ljummet (och kanske inte så fjärran från en total kalkon). 
I praktiken däremot, är "gone baby gone" en oerhört fängslande historia med en väldig spännvidd som film betraktat.
I grunden är det ett kriminaldrama/thriller  på genrearketypen "förlorat barn".

Med en solid trupp skådespelare (Ed Harris, Morgan Freeman osv) så blir det till en av 2007 års bästa filmer, alla kategorier.  Inte hälften så förutsägbar som seden påbjuder i denna typ av historier heller, så är gone baby gone rätt rik på originella vändningar.
Casey är även i denna filmen en mycket stor del av  behållningen(nej jag är inte gay) och står för den där huvudingridiensen som höjer filmen över sin inneboende potential. 
Gone Baby Gone kan rekommenderas till precis vem som helst som har vett av att njuta av ett välspelat kriminaldrama och i sin genre står den som en av de i särklass bästa filmerna på flera år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar